Un estudi per analitzar la situació del transport públic a Castellolí, el Bruc i Castellbisbal remarca la necessitat de reforçar la línia de bus del Bruc-Collbató-Espar-reguera-Martorell i el seu perllongament fins a l'estació de Renfe de Castellbisbal, la incorporació d'una parada amb zones d'aparcament Park & Ride (P&R) per a les línies e1 i e5 Barcelona-Igualada i ampliació i millora del P&R de l'estació de Castellbisbal. També considera que caldria augmentar el nombre de serveis en sentit Barcelona des del Bruc, a més d'incorporar un servei de transport a demanda per als tres municipis.

A més, aquest treball, que s'ha fet des de la Diputació de Barcelona, també demana analitzar la viabilitat d'un servei d'autobús nocturn, així com estandarditzar els serveis i les parades d'autobús, millorar la informació disponible en aquestes parades i augmentar-ne la seguretat i l'accessibilitat. I recomana un projecte de remodelació de l'A-2 que tingui en compte futures solucions per al transport públic dels tres municipis per on passa aquesta via.

La Diputació de Barcelona tenia l'encàrrec d'analitzar les necessitats de transport públic per als municipis de Castellolí, el Bruc i Castellbisbal.