La Policia Local d'Igualada va detenir el conductor d'un vehicle després que intentés atropellar un dels agents d'un control a l'interior de la ciutat quan va ser requerit perquè s'aturés. El policia va haver de saltar i separar-se de la carretera per evitar l'envestida del vehicle i a partir d'aquí es va iniciar una persecució que va acabar a l'autovia A2. El detingut és veí d'Igualada. Els fets van tenir lloc divendres passat, però fins aquest dijous la policia no els ha fet públics. En l'operatiu hi va haver d'intervenir, també, el cos de Mossos d'Esquadra.

Fonts policials han explicat que el control estava situat a l'avinguda de Catalunya d'Igualada. La detenció va venir precedida d'una "espectacular i perillosa persecució", en paraules del mateix cos. Al conductor se li imputen els delictes d'atemptat a agents de l'autoritat, conducció temerària i conducció sense haver obtingut el permís de conducció, a més d'una denúncia administrativa per conduir sota els efectes de drogues.

Relata la Policia local d'Igualada que "els fets es van iniciar a les 16.30 h, quan les dues unitats que estaven duent a terme el control van veure acostar-se un cotxe a gran velocitat i un dels agents va fer senyals al conductor perquè s'aturés. El vehicle va seguir avançant i el policia va haver de saltar cap a un costat per no ser atropellar". "Després d'aquesta maniobra d'evasió -continua l'explicació-, es va iniciar una persecució durant la qual el cotxe perseguit va entrar a l'autovia A2, inicialment en direcció a Barcelona i posteriorment en direcció a Lleida. Finalment, el conductor va fer un sobtat canvi de sentit, amb la intenció de circular en direcció contrària, moment en el qual va poder ser interceptat i detingut per una de les unitats de la Policia Local. En la persecució també es van mobilitzar efectius dels Mossos d'Esquadra. El detingut és un home de 38 anys i veí d'Igualada".

Detenció per intent de robatori

D'altra banda, la matinada de diumenge la Policia Local va fer una altra detenció, en aquest cas per intent de robatori amb força, en sorprendre un home que intentava obrir la porta d'un pàrquing del carrer de la Soledat amb una barra de ferro i altres eines.

Les actuacions de la Policia Local durant el cap de setmana també van incloure 73 denúncies per infraccions de la llei de Salut pública, 2 per consum d'alcohol en via pública i 4 més relacionades amb drogues i tinença d'animals