18 de novembre de 2020
18.11.2020
Regió7

Una empresa de les Comes té el primer camió elèctric comercialitzat a Igualada

17.11.2020 | 23:08
El nou camió elèctric de l'empresa Macasa

L'empresa igualadina Productos Agrícolas Macasa, propietària de la marca Labin, situada al polígon les Comes, treballa des de l'inici d'aquesta setmana amb el primer camió 100% elèctric que es posa en servei a la ciutat d'Igualada. Es tracta d'un vehicle de la marca xinesa Heli, amb capacitat per a 4.000 quilos de càrrega. No es tracta d'un vehicle pensat per fer grans recorreguts per carretera, al contrari, és un camió pensat per a l'ús urbà, amb una autonomia de bateria limitada i una velocitat relativament baixa.

El vehicle elèctric ha avançat en la seva implantació en motos, turismes, en vehicles com ara carretons elevadors i fins i tot en autobusos, però la tecnologia encara ha d'avançar en el cas dels vehicles de càrrega. Aquest model que circula des d'aquesta setmana per les Comes té bateries de liti i una capacitat per funcionar durant 6 hores de manera ininterrompuda. Fonts de l'empresa Tallers Citoler, que té la seu a Igualada i és la distribuïdora d'aquests camions de la marca Heli, han explicat que cada hora de càrrega equival a 2 hores de funcionament. La velocitat màxima és de 20 km/hora. En el cas de l'empresa igualadina Macasa, el vehicle s'usa per al trasllat de materials entre magatzems de l'empresa.

Macasa està immersa en una aposta per a la sostenibilitat, l'estalvi de recursos i per reduir la petjada de carboni. Els responsables de l'empresa Citoler, per la seva banda, expliquen que aquest vehicle pesant obre les portes a tot un nou sector que encara depèn molt motors de combustió.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook