JuntsxMasquefa incorpora el PSC al govern municipal per tal de donar estabilitat al govern local i comptar amb majories estables al ple. Els tres regidors socialistes entren al govern de Xavier Boquete, que fa sis anys que governa en minoria.

El cap del grup socialista, Daniel Gutiérrez, i el seu homònim i alcalde per Junts x Masquefa, Xavier Boquete, van presentar ahir l'acord de govern de Masquefa.

«És evident que tenim pensaments molt diferents pel que fa al partit, però ens uneix la voluntat de posar en valor Masquefa». Així s'expressava l'alcalde, Xavier Boquete (Junts x Masquefa). El pacte amb el PSC, segons va explicar, farà que els tres regidors socialistes (Daniel Gutiérrez, Pilar Irigaray i Iban Fraile) s'incorporin al govern municipal. Junts x Masquefa, fins ara, governava en minoria amb sis regidors.

El Consell Comarcal de l'Anoia i l'Ajuntament de Vilanova del Camí van ser els primers d'establir pactes entre aquestes dues formacions en l'àmbit comarcal.

Pel que fa a administracions més grans, l'acord també s'ha fixat a la Diputació de Barcelona.

Per a Boquete, es tracta d'«un acte de responsabilitat» dels socialistes en un moment en què, assegura, no és fàcil entrar a governar per l'actual context de crisi econòmica.