"És evident que tenim pensaments molt diferents a nivell de partit, però ens uneix la voluntat de posar en valor Masquefa ". Així és com l'alcalde, Xavier Boquete (Jnts x Masquefa), explica el pacte amb el PSC, que farà que els tres regidors socialistes (Daniel Gutiérrez, Pilar Irigaray i Iban Fraile) s'incorporin al govern municipal. Junts x Masquefa, fins ara, governava en minoria amb sis regidors.

El cas del Consell comarcal de l'Anoia o l'Ajuntament de Vilanova del Cami van ser els primers en establir pactes entre aquestes dues formacions en l'àmbit comarcal. A nivell d'administracions més grans, l'acord també està establert a la Diputació de Barcelona.En el cas del Consell Comarcal, Boquete n'és el president.

Per a Boquete, es tracta d'un "acte de responsabilitat" dels socialistes en un moment en què, assegura, no és fàcil entrar a governar per l'actual context de crisi econòmica.

Més enllà de les diferències ideològiques "evidents" entre els dos partits, Boquete ha defensat que els uneixen uns mateixos valors pel que fa a Masquefa. "Hem d'assentar les bases de futur del poble, i això no ho pot decidir només un sol partit polític", ha assegurat l'alcalde.

De fet, un dels principals reptes del nou govern de JxCat i PSC serà el de planificar el futur pla general de Masquefa. Per altra banda, també pretenen buscar solucions per a l'abocador, que ara és un dels principals problemes del territori. El nou cartipàs s'aprovarà en el pròxim ple municipal, que s'ha de celebrar el 26 de novembre.

Pel que fa a les divergències ideològiques entre tots dos partits, Boquete ha assegurat que cada partit tindrà llibertat de vot pel que fa a les mocions de ple i, per tant, es podrà preservar la llibertat de cadascun."Un acte de responsabilitat"

Boquete ha qualificat el pacte amb el PSC d'"acte de responsabilitat" i ha reconegut que no és fàcil "deixar la posició còmode de l'oposició i entrar a governar" en un context de crisi econòmica com l'actual. "Ho poso en valor i ho agraeixo", ha assegurat.