Hi ha menys malalts a l'UCI de l'Hospital d'Igualada, la unitat més fràgil en el sistema d'atenció sanitària, però la davallada d'aquesta última setmana encara són insuficients per pensar en alleugerir les mesures de prevenció en si d'aquesta instal·lació hospitalària. En aquests últims 7 dies, hi ha hagut 5 persones més que han perdut la vida.

La xifra acumulada de morts a l'Hospital d'Igualada des de l'inici de la pandèmia és de 146 persones i la de persones amb una prova PCR positiva ja superar les 1.200 persones (1.203 a data d'aquest dimecres). Pel que fa l'assistència sanitària, l'hospital ha notat una davallada. En els darrers dies, el número de pacients positius, de mitjana, no arriba a dues persones, i el número d'ingressats amb covid positiu, que durant molts dies de l'anterior període analitzat (del 4 al 10 de novrembre, ambdós inclosos) havia estat per sobre de les 30 persones (la mitjana era de 35 persones ingressades), ha baixat fins a les 28,1 de mitjana des del dia 11 fins al 18 d'aquest mes de novembre.

Aquesta situació de menys pressió assistencial ha permès recuperar part de l'activitat habitual tant a primària (Caps) com pel que fa a la salut mental.

L'hospital no permet que hi hagi acompanyants dels malalts a les habitacions excepte en casos molt especials d'ingressats que siguin depenents. Per a la resta s'ha habilitat un sistema de recollida d'objectes personals i s'estableix comunicació amb les famílies.