Un total de 171 nous alumnes han començat el primer curs dels graus i dobles graus del Campus Universitari Igualada-UdL. La vicerectora d'Ordenació Acadèmica i Qualitat, Paquita Santiveri, ha explicat que el curs 2020-2021 la Universitat de Lleida (UdL) ha tingut un augment global d'estudiants matriculats, una tendència que també es repeteix en el cas del Campus Igualada.

En el cas del campus de la capital de l'Anoia, Santiveri ha qualificat de reeixida la posada en marxa del nou grau en Administració i Direcció d'Empreses, que ha cobert totes les places disponibles i ha matriculat finalment 44 estudiants. Pel que fa als estudis de Ciències de la Salut que s'imparteixen a Igualada, el grau en Infermeria ha omplert, també, totes les places, amb 45 alumnes de nou ingrés. El doble grau en Nutrició Humana i Fisioteràpia té enguany 20 estudiants matriculats al primer curs i cobrirà també el 100% de les places ofertes.

Per la seva banda, l'Escola Politècnica Superior de la UdL suma 62 nous estudiants al campus de la capital de l'Anoia; al tronc comú d'Enginyeria Química i Enginyeria en Organització Industrial i Logística s'hi han matriculat 35 persones, i s'ha cobert el 58% de les places disponibles, el que suposa més del doble de matriculats respecte del curs anterior. Mentre que el grau en Tècniques d'Interacció Digital i Computació ha atret 27 nous alumnes, el 67% de les places ofertes.

Pel que fa als màsters del Campus Igualada-UdL, Paquita Santiveri ha apuntat que enguany no s'ha ofert el màster en Enginyeria del Cuir, uns estudis que s'estan repensant per poder-los oferir en un format renovat de cara al curs vinent.

Sobre la procedència de l'alumnat del campus de la Universitat de Lleida a Igualada, la vicerectora d'Ordenació Acadèmica i Qualitat ha explicat que es nodreix principalment de persones de la província de Barcelona, i la comarca de l'Anoia és la que més estudiants aporta al campus igualadí.

Amb la incorporació del nou estudiantat de primer i un cop tancat el període de matriculacions, el Campus Universitari Igualada-UdL té un total de 472 alumnes en aquest curs 2020-2021.

Pel que fa al nombre global d'estudiants, la Universitat de Lleida té enguany 8.347 alumnes de grau i 855 de màster.