Els Regidors de Junts per Piera, conjuntament amb els Regidors dels grups Ara és Demà i Partit dels Socialistes de Catalunya, han presentat una moció de censura a la gestió de l'alcalde de Piera, Jordi Madrid i Roca (ERC).

ERC, que actualment té l'alcaldia de Piera, ha governat amb Junts x Piera.

Les eleccions van donar un resultat molt fragmentat, però amb els 5 representants d'ERC i els 4 de Junts x Piera tenien una majoria en un ple de 17 cadires. Per formar una alternativa de govern amb estabilitat calia una nova suma de 9, i aquesta, amb l'alternativa de govern, es faria amb els 4 de Junts, els 4 del PSC i el representant d'Ara és Demà (Comus). Amb aquesta nova aliança quedarien a l'oposició ERC, Cs, CUP i PP.

L'acord neix, segons han explicat els representants de Junts x Piera, amb "una clara mirada municipalista" i "una voluntat molt àmplia per sumar i donar resposta a una situació de bloqueig que ha provocat ineficiència, ineficàcia i desorganització en el si de l'administració, posant en perill el projecte per teixir una Piera que miri al futur i al servei de les persones", segons han explicat.

Els regidors d'aquesta formació consideren que l'administració municipal és, d'entre totes les administracions, la més propera al ciutadà gràcies al vincle tan directe, proper i personal que s'estableix entre ciutadans i representants públics i per aquest motiu, reclamen "la necessitat que imperi un valor essencial: la confiança".

Segons diuen en un comunicat volen ser alternativa de govern, i denuncien que "la confiança és un valor que ha de prevaler sempre". I expliquen que ha d'anar en tres direccions: la primera, i principal, entre la ciutadania i els seus representants públics sense la qual és molt difícil la consecució dels projectes de futur per la Vila; la segona és la que s'ha de donar entre els socis i companys de govern, a través de la lleialtat, la prudència en les conductes, la rectitud, la coherència en la presa de les decisions i el respecte als mecanismes normatius; i la tercera, és la confiança entre governants i tècnics de l'administració que ha de permetre el treball en equip cap a una direcció acordada i volguda per tots".

"Sense aquesta sintonia necessària. -afirmen en el comunicat-, els projectes queden encallats i amb el pas del temps, si s'enquista, arriba a la ciutadania amb la percepció que l'administració no és útil". I acusen Madrod de governar en aquests moments amb "discrepàncies, falta de lideratge i manca de confiança, han sigut el fil conductor del que portem de legislatura, i això ens ha portat a una acció de govern nul·la".

Junts afirma que "la situació de bloqueig que viu l'Ajuntament de Piera només té una sortida possible: la recerca d'un govern alternatiu, amb lideratges forts i energies renovades que permetin reprendre el rumb d'un mandat que encara té molt camí per recórrer i molta feina a fer, tota la feina a fer".

Les tres forces polítiques que formen aquesta aliança, creuen "fermament" que poden liderar un canvi per superar aquesta situació, amb una nova manera de fer que recuperi els rols de confiances i que permeti restituir els vincles indispensables perquè es puguin tirar endavant el projectes per la Piera ideal.

Per al responsables d'aquests grups, "el relleu en la direcció política de Piera portaria cap a un clima de bona entesa, de recuperar la il·lusió i el lideratge, i on es podria tornar a estendre ponts amb la ciutadania".

El PSC-Piera va denunciar fa un mes la insostenibilitat de la situació

El PSC-Piera ja va denunciar, fa un mes, que la situació era insostenible i va demanar un canvi d'actitud a l'alcalde. El grup considera que l'actitud presidencialista no ha ajudat a fer grans consensos de municipi ni a tenir una funcionament ordenat de l'Ajuntament, el que s'ha traduït amb caos i malestar dins i fora l'Ajuntament.

Així doncs, es comprometen a fer un treball conjunt amb Junts i Ara és Demà per apropar els serveis a tots els nuclis de la població i garantir la qualitat de vida del conjunt de la població.

Des del PSC-Piera estan convençuts que amb la moció de censura i el canvi de govern es recuperaria la transversalitat, la pluralitat i un clima de bona entesa que permeti avançar i desencallar la gran quantitat de projectes que Piera mereix i necessita per afrontar aquesta etapa de reconstrucció.