​El Consell Comarcal i diferents ajuntaments de l’Anoia llancen, coincidint amb el 25-N, una campanya de sensibilització per joves sobre la violència masclista. Cada dia de la setmana s’abordarà, mitjançant les xarxes socials i adreçant-se als i les joves, un tipus de violència masclista: física, psicològica, sexual, institucional, simbòlica i econòmica Aquest dimecres es commemora arreu del planeta la data del 25-N, el Dia Mundial per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones.

Anoia Jove, el departament de Joventut del Consell 1Comarcal de l’Anoia, ha preparat una campanya adreçada als i les joves, amb la voluntat de sensibilitzar-los al voltant d’aquesta data destacada i implicar-los en l’erradicació d’aquest fenomen. Es tracta d'una campanya interactiva, a través dels perfils d'Instagram dels diferents equipaments juvenils de la comarca -Cabrera d’Anoia, Calaf, Capellades, Castellolí, El Bruc, Els Hostalets de Pierola, La Llacuna, La Torre de Claramunt, Sant Martí de Tous, Vallbona d’Anoia i Vilanova del Camí- i de l'Oficina Jove, que tindrà com a principal objectiu conscienciar sobre els diferents tipus de violència masclista i donar visibilitat a aquesta problemàtica.

La consellera de Joventut, Feminisme i LGBTI, Carme González, afirma que “la violència contra les dones i les actituds masclistes són una xacra que cal eliminar de societats modernes com la nostra; per això, cal sensibilitzar i implicar activament tots els segments de la societat i, evidentment, els i les joves n’han de ser actors fonamentals”. Per això, cada dia de la setmana i començant aquest dilluns, aquesta campanya parlarà d'un tipus de violència masclista -física, psicològica, sexual, institucional, simbòlica i econòmica- i es farà a partir de vídeos, de pel·lícules i de sèries on apareixen aquestes violències i, tot seguit, fent preguntes als i les joves.