Els regidors de Junts per Piera, conjuntament amb els regidors dels grups Ara és Demà (Comuns) i Partit dels Socialistes de Catalu-nya (PSC), han presentat una moció de censura a la gestió de l'alcalde de Piera, Jordi Madrid i Roca (ERC). ERC, que actualment té l'alcaldia de Piera, ha governat amb Junts x Piera fins ara. Serà un més dels acords de govern que Junts estableix amb el PSC. En aquest cas, la suma no donava la majoria suficient i l'aliança ha trobat el suport dels Comuns. Hi ha el mateix pacte al Consell Comarcal, a Vilanova del Camí, a Masquefa des de la setmana passada i a Igualada, encara que aquí el grup Igualada Som-hi dona un suport puntual sense pacte públic establert ni entrar al govern.

Les eleccions van donar un resultat molt fragmentat, però amb els 5 representants d'ERC i els 4 de Junts x Piera tenien una majoria en un ple de 17 cadires. Per formar una alternativa de govern amb estabilitat calia una nova suma de 9, i aquesta, amb l'alternativa de govern que lidera Junts, es faria amb els 4 regidors potsconvergents, els 4 del PSC i el representant d'Ara és Demà (Comuns). Amb aquesta nova aliança quedarien a l'oposició ERC, Cs, CUP i PP.

L'acord neix, segons han explicat els representants de Junts x Piera, amb «una clara mirada municipalista» i «una voluntat molt àmplia per sumar i donar resposta a una situació de bloqueig que ha provocat ineficiència, ineficàcia i desorganització en el si de l'administració, i ha posat en perill el projecte per teixir una Piera que miri al futur i al servei de les persones».

Els regidors d'aquesta formació consideren que l'administració municipal «és, d'entre totes les administracions, la més propera al ciutadà gràcies al vincle tan directe, proper i personal que s'estableix entre ciutadans i representants públics» i, per això, reclamen «la necessitat que imperi un valor essencial: la confiança».

Segons diuen en un comunicat, volen ser alternativa de govern, i denuncien la pèrdua de confiança en el pacte de l'inici de mandat. «La confiança és un valor que ha de prevaler sempre». I expliquen que aquesta confiança «ha d'anar en tres direccions: la primera, i principal, entre la ciutadania i els seus representants públics sense la qual és molt difícil la consecució dels projectes de futur per la Vila; la segona és la que s'ha de donar entre els socis i companys de govern, a través de la lleialtat, la prudència en les conductes, la rectitud, la coherència en la presa de les decisions i el respecte als mecanismes normatius; i la tercera, és la confiança entre governants i tècnics de l'administració que ha de permetre el treball en equip cap a una direcció acordada i volguda per tots».

«Sense aquesta sintonia necessària -afirmen en el comunicat-, els projectes queden encallats i, amb el pas del temps, si s'enquista, arriba a la ciutadania amb la percepció que l'administració no és útil», asseguren.