Les obres del desdoblament del col·lector d´aigües residuals del sistema de sanejament d´Igualada, que dona servei als municipis d´Igualada, Vilanova del Camí, Òdena i Santa Margarida de Montbui estan en la seva fase final de construcció i podran entrar en servei abans de Nadal. El director de l´Agència Catalana de l´Aigua, Lluís Ridao, i els alcaldes d´Igualada i Vilanova del Camí, Marc Castells i Noemí Trucharte, van visitar ahir les obres.

Els treballs, executats per l´UTE Companyia General d´Aigües-Arnó Infraestructuras, tenen un pressupost superior als 917.000 euros, i consisteixen en una conducció de prop de 300 metres de longitud, que anirà paral·lela a l´actual.

El desdoblament ha de permetre duplicar la capacitat hidràulica actual del tram. També es construiran tres noves arquetes, una de les quals servirà per repartir l´aigua entre els dos col·lectors.

Durant la visita, Ridao s´ha compromès amb l´alcaldessa Noemí Trucharte a fer una caracterització dels llots del riu per estudiar possibles actuacions. Trucharte confia que «es pugui fer una actuació important al riu, perquè és un dels actius més importants del municipi».