|El Campus Salut d´Igualada, que acollirà els diferents graus de l´àmbit salut que s´imparteix la Universitat de Lleida, està previst que entri en funcionament el curs 2022-2023, amb uns 500 estudiants. Així ho ha anunciat l´alcalde d´Igualada, Marc Castells, en una visita als terrenys on es construirà el centre. El projecte, que té un pressupost de 6 milions d´euros -dels quals ja en té garantits dues terceres parts-, s´ubicarà als terrenys on hi havia hagut l´antic hospital d´Igualada i al costat del centre de simulació en salut 4D Health.

El conseller d´Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, va visitar Igualada per conèixer de primera mà el projecte i va destacar que «ara més que mai i, per futures pandèmies, necessitem muscular encara més totes les ciències de la salut».

El nou Campus Salut d´Igualada ha de centralitzar els diferents estudis que la Universitat de Lleida (UdL) ofereix a Igualada en el camp de la salut. Es tracta dels graus d´Infermeria i el doble grau de Fisioteràpia i Nutrició. Les instal·lacions s´ubicaran als terrenys on hi havia hagut l´antic hospital d´Igualada, que es va enderrocar el desembre del 2019.

Actualment els estudis vinculats a l´àmbit sanitari s´ofereixen provisionalment a l´edifici de La Teneria. L´alcalde d´Igualada, Marc Castells, va explicar que el calendari amb què treballen és que la licitació d´obres es faci entre el febrer i març de l´any que ve i que, per tant, s´obri el nou campus pel curs 2022-2023. El cost total del projecte és de 6 milions d´euros i Castells va anunciar que dues terceres parts ja estan garantides. Dos milions d´euros els assumirà que la Diputació de Barcelona, 2 més la Generalitat, i els altres dos els ha de buscar l´Ajuntament d´Igualada. Castells va dir que trucaran més portes, però «si no trobem el finançament, l´Ajuntament d´Igualada n´assumirà el cost». De la seva banda, el delegat de la UdL a Igualada, Carles Capdevila, va destacar que la universitat lleidatana està «compromesa amb el reequilibri territorial del país». Per això, va deixar clar que «col·laborar perquè els estudis universitaris puguin arribar al territori és una aposta estratègica». Capdevila va dir que el nou Campus Salut d´Igualada suposarà un «avenç important» per als estudiants de l´àmbit de la salut i assegura que s´arribarà als 400 o 500 estudiants. Per la seva part, el conseller d´Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, va dir que centres com el d´Igualada «són projectes que atrauen inversions privades i és una bona notícia que la ciutat tingui ambició de ser ciutat universitària».