26 de novembre de 2020
26.11.2020
Regió7

Salut inicia aquest divendres un cribratge intensiu a Martorell per detectar contagis de Covid-19

Es faran tests de detecció a la població asimptomàtica a partir de 16 anys durant diverses setmanes

26.11.2020 | 17:19
Una prova com les que es faran a Martorell

El departament de Salut posa en marxa un cribatge intensiu a Martorell per detectar possibles contagis de Covid-19 entre la població a partir de 16 anys, que s'allargarà diverses setmanes. Es tracta d'una estratègia conjunta en la lluita contra la Covid-19 del Departament de Salut amb l'Atenció Primària Metropolitana Sud de l'Institut Català de la Salut, també amb la col·laboració de l'Ajuntament del municipi i el Servei de Vigilància Epidemiològica.

Aquesta estratègia, segons expliquen fonts del departament, està basada en la intervenció comunitària per poder controlar amb rapidesa la transmissió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió. Als punts de cribratge es faran tests ràpids de detecció a població asimptomàtica a partir de 16 anys. Les persones que presenten símptomes compatibles amb la Covid-19, les persones identificades com a contactes estrets d'un cas positiu per Covid-19 i aquelles persones que se'ls hi ha realitzat qualsevol prova amb diagnòstic de Covid-19 positiu en els darrers 3 mesos hauran de seguir els circuits habituals, fer-se la presa de mostres en el CAP o en el punt extern al CAP que li sigui informat.

El resultat de la prova es donarà al mateix moment (s'obté en 15 minuts) i també es podrà consultar a la plataforma La Meva Salut. Per evitar aglomeracions el dispositiu de cribratge massiu estarà en funcionament diverses setmanes. És important presentar la targeta sanitària per facilitar els tràmits i no cal demanar cita prèvia.

Fonts del departament de Salut han indicat que la voluntat és "convidar la ciutadania a participar activament en aquestes proves, que es fan per aturar l'extensió del virus i assegurar que persones infectades no el transmetin a altres persones". L'objectiu "és detectar el màxim nombre possible de persones infectades, ja que algunes no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn.

El cibratge comença aquest divendres, es pot fer de 15 a 20 h de dilluns a divendres i els dissabtes de 9 a 15 h. El lloc triat és la biblioteca Martorell, a l'avinguda Mancomunitats Camarcals, 13.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook