Junts per Igualada ha portat al ple una moció per declarar l´activitat física com a «bé essencial». La petició, que ve avalada pel manifest dels Consells Esportius de Catalunya, reclama a la Generalitat no només la declaració, sinó que també s´articulin mecanismes per donar suport a la pràctica esportiva escolar, federada i com a oci saludable.

El ple de l´Ajuntament d´Igualada va donar suport a la moció presentada per Junts per Igualada en la qual es demana al Govern de la Generalitat que declari l´activitat física com a «bé essencial» a Catalunya, com ja ho ha fet amb la cultura.

La moció que s´ha treballat amb els Consells Esportius de Catalunya (UCEC), de la qual el Consell Esportiu de l´Anoia és membre, considera que l´activitat física és un bé essencial equiparable a altres elements de l´estat del benestar com són la salut, l´educació, els serveis socials i la cultura.

Aquesta declaració hauria de garantir el manteniment dels programes d´esport escolar del Consell Català de l´Esport, els entrenaments esportius federats i les activitats físiques en general. Junts també ha agraït a la Generalitat els ajuts als clubs.