ERC d´Igualada, principal grup de l´oposició, ha fet públic que té intenció d´aprovar els pressupostos del govern de Junts x Igualada ja que «enguany les dificultats econòmiques i socials derivades de la covid-19 requereixen compromisos i consensos per afavorir la recuperació econòmica de les famílies, treballadors, autònoms, empresaris i comerços d´Igualada». Però aquesta voluntat de sumar està condicionada al fet que el govern municipal presenti un pressupost que «proposi mesures de reactivació econòmica i social, com han fet moltes altres ciutats com Igualada i amb uns impostos més baixos».

Enric Conill, portaveu d´ERC, ha indicat que «els pressupostos en cap cas poden ser continuistes, sinó que han d´incorporar mesures concretes i partides pressupostàries suficients per ajudar les famílies, treballadors, empresaris i comerciants de la ciutat».

Conill ha estat en contacte recent amb el govern municipal i «ha insistit» a tenir una reunió per tal de conèixer la proposta de nous pressupostos del govern municipal de Marc Castells, i, un cop coneguda la proposta, fer arribar les propostes d´Esquerra. Segons Conill, «depèn exclusivament del govern municipal i de la seva voluntat d´acord i de consens que nosaltres votem a favor dels pressupostos. Creiem que seria una irresponsabilitat no cercar consensos». Conill considera que si Igualada té una pressió fiscal alta, hauria de rebre propostes del govern municipal en la mateixa línia.