L´Ajuntament d´Igualada ha suprimit el Saló de la Infància que es feia durant els dies de Nadal a la capital de l´Anoia. El govern informava ahir que «la situació produïda per la pandèmia de covid-19 fa impossible, aquest any, la celebració del Saló de la Infància», i anunciava al mateix temps que pensant en la població infantil «s´ha programat una activitat emmarcada també en el lleure educatiu durant el període de vacances escolars de Nadal».

«Fem Nadal, Fem casal» serà una iniciativa en què es proposa a les famílies igualadines que els infants participin en activitats com sessions de contes, tallers de percussió corporal, manualitats, robòtica, batucades, espectacles musicals, contes en anglès, hip hop, tallers de ciència o de medi ambient.

El departament de Salut Pública de l´Ajuntament ha impulsat, també, una activitat per desenvolupar en tots aquests casals relacionada amb l´educació afectiva i sexual dels infants i que es concreta en l´espectacle «Taulell de colors», que s´integra dins la campanya «Figues i Ous».

Les activitats es faran en diferents casals, cadascun dels quals tindrà una programació pròpia a partir d´una tipologia comuna. Els llocs que acolliran aquests casals són l´Espai Cívic Centre, el Centre Cívic de Fàtima, L´Escorxador, el Museu de la Pell, Cal Badia i el complex esportiu de Les Comes.

Igualada ha programat altres activitats. La plaça de Cal Font serà un dels eixos centrals i acollirà un rocòdrom i una tirolina de 50m, amb altres propostes que queden també pendents de l´evolució de la situació sanitària.

La programació inclou activitats de suport a la cultura, amb espectacles als tres eixos comercials de la ciutat. Concretament, durant els caps de setmana, a partir del 12 de desembre, l´avinguda dels Països Catalans, l´avinguda de Barcelona i la zona del centre de la ciutat acolliran diferents actuacions a l´aire lliure de companyies locals i de companyies de fora, amb la voluntat que hi puguin participar també les corals de la ciutat. A més, el Teatre de l´Aurora també programarà una sèrie especial d´espectacles que aniran en benefici de La Marató de TV3.

El Torneig esportiu del Caga Tió s´ha reconvertit en unes jornades esportives, orientades, sobretot, a esports individuals, amb rotacions diàries d´esports adaptats al protocol del Procicat i a la seva possible evolució. Les inscripcions s´han obert i acaben el dia 11 de desembre.