L´Ajuntament de Calaf regalarà tres bosses reutilitzables de tela per fomentar el residu zero. Amb aquesta actuació, l´Ajuntament té la voluntat de reduir les bosses sense nanses de plàstic d´un sol ús que s´utilitzen de forma cotidiana, per exemple, per a comprar fruites i verdures.

El repartiment de les bosses, segons ha explicat el mateix ajuntament, tindrà lloc de dilluns 14 al dissabte 19 de desembre, entre les 10 del matí i la 1 del migdia. El lloc de repartiment serà a l´Oficina de Turisme de Calaf, ubicada a la cèntrica plaça dels Arbres.

L´Ajuntament té previst repartir 750 paquets. Aquests es repartiran entre veïns que estiguin empadronats a Calaf o bé acreditar que hi viuen (mostrant un contracte de lloguer, per exemple), a més d´ensenyar el DNI de la persona que ho reculli. Si una persona en vol per a una altra persona, caldrà que presenti una autorització signada i una còpia del DNI de la persona.

Amb aquesta acció, l´Ajuntament afageix un nou producte als que ja ha fet per a la reducció de residus. Entre d´altres, fins ara ha donat embolcalls de roba per evitar el paper d´alumni als entrepans, carmayoles de bambú, cantimplores metàl·liques i bosses de tela reutilitzables.