El Consell Comarcal de l´Anoia, a través del Consell de la Gent Gran de l´Anoia i amb la col·laboració de diferents ajuntaments del territori, ha posat en marxa la iniciativa esTIC+aprop en el marc del programa de Xarxa de Suport al Voluntariat de l´Anoia.

En el moment actual s´ha detectat, especialment en entorns rurals i urbanitzacions, un creixent de l´aïllament físic de les persones grans i unes consegüents dinàmiques de solitud i aïllament social, incloent-hi també problemàtiques de tipus relacional i de salut.

L´objectiu del projecte, en conseqüència, és formar les persones de més de 65 anys de la comarca en les possibilitats de comunicació i informació que els pot aportar el seu telèfon mòbil o la tauleta per ajudar-les a pal·liar aquesta soledat no desitjada i sentir-se més acompanyades i informades.

El Consell de la Gent Gran de l´Anoia va iniciar el projecte a Castellolí i, vist el bon resultat, es vol dur a terme a més indrets. Ara n´hi ha 9: Argençola, Calaf, Carme, el Bruc, els Hostalets de Pierola, Jorba, Òdena, Sant Martí Sesgueioles i Santa Maria de Miralles.