L´Ajuntament de Santa Margarida de Montbui ja disposa del projecte de remodelació i millora de la plaça de la Unió de Vista Alegre, una intervenció que s´ha dibuixat amb una singular participació dels veïns de Vista Alegre. El projecte de remodelació ha estat elaborat per l´empresa Batlle i Roig. La plaça de la Unió és un espai de lleure ubicat a tocar d´una de les sortides de la trama urbana del Nucli Urbà, i també situat en un dels accessos a la futura Via Blava del riu Anoia.

Els primers treballs els va veure l´Associació de Veïns de Vista Alegre i l´entitat va fer una crida a les persones del barri per tal que fessin les seves aportacions i que es pogués decidir «amb la major participació possible les millores que caldria fer-hi», segons han explicat fonts municipals.

L´entitat veïnal va organitzar una reunió de grups reduïts per explicar les diferents opcions i també va exposar totes les propostes a través del grup de WatsApp de l´associació. Mónica Portero, representant de l´entitat veïnal, ha explicat que «hi van participar una setantena de persones, que van fer les seves aportacions sobre com voldrien que fos la remodelació d´aquest espai».

Els veïns i veïnes de Vista Alegre, un cop consultats, van acabar decidint que el projecte inclogués una pista de futbol sala pavimentada. També es va decidir que es pogués mantenir un espai de sorral per tal de poder continuar jugant a la petanca, però sense que estigués senyalitzat aquest espai. I de la mateixa manera es va veure de bon ull la possibilitat de col·locar-hi elements esportius com ara porteries de futbol o cistelles de basquetbol.

L´Ajuntament de Santa Margarida de Montbui, segons fonts del mateix consistori, el que vol és prioritzar la millora d´aquest espai. Les obres per dur a terme la remodelació es podrien posar a licitació durant els propers mesos per uns 270.000 euros, aproximadament, segons les previsions del mateix Ajuntament.

El projecte preveu una remodelació completa de l´espai, la dignificació dels accessos i una compartimentació en diferents zones per tal de poder-hi dur a terme les diferents activitats sense ingerències de les unes amb les altres.

Aquests són els criteris que van establir els veïns i que el govern local i els tècnics han respectat.

La millora de la plaça de la Unió era una reivindicació continuada que havien fet els veïns i veïnes de la zona en els darrers mesos i el govern municipal va voler ser sensible a la seva petició.

Les darreres millores en aquest indret es van fer el 2017, amb la incorporació de mobiliari urbà.