Un total de 41 persones migrants han passat durant el mes de novembre pel curs de Coneixement de la Societat Catalana que organitza el Servei d´Atenció a les Miracions de l´Ajuntament d´Igualada.

El dimecres 2 de desembre va finalitzar l´última edició de l´any del curs, on s´ha treballat amb dos grups diferents. Entre els dos cursos hi han participat 41 alumnes d´11 nacionalitats diferents (Marroc, Colòmbia, Veneçuela, Perú, Hondures, Ucraïna, Argentina, Uruguai, Itàlia, República Dominicana i Suècia).

A causa de les limitacions que imposa la pandèmia el curs no s´ha pogut oferir de manera presencial, però, segons fonts municipals, «els grups s´han adaptat molt bé, han estat força participatius i els participants valoren l´experiència com molt enriquidora».

Aquesta activitat formativa és cofinançada pel Fons Social Europeu i s´emmarca en la Llei d´Acollida de les Persones Immigrades i de les Retornades a Catalunya i el decret que regula el Servei de Primera Acollida.

Durant el mes de novembre s´han dut a terme dos cursos en línia, que han constat de nou sessions cada un. Els alumnes s´han apropat a la geografia, la història i la cultura catalana, així com a la gastronomia, els costums, les festes locals i el funcionament dels serveis públics. La Policia Local i el Centre d´informació per a treballadors estrangers (CITE) també han participat en les classes.

I ahir es va iniciar un curs de Coneixements laborals, amb l´objectiu que els alumnes assoleixin conceptes bàsics que els permetin poder treballar amb respecte dels seus drets i deures laborals, tant per a l´accés al món laboral com per al desenvolupament del lloc de treball i la carrera professional, segons les mateixes fonts.