L´Ajuntament de Piera ha aprovat el nou cartipàs municipal en el qual el nou alcalde, Josep Llopart (Junts xPiera), comparteix els càrrecs de màxima responsabilitat amb els representants dels dos partits socis del nou govern. L´alcaldia, fins a final de mandat, serà per a Llopart, i representants de JxP, PSC i AED (Comuns) tindran les tinències d´alcaldia. JuntsxP i PSC s´alternen el protagonisme en les tinències d´alcaldia i també incorporen la regidora d´AED, que és clarament la que té menys pes polític, però que, en canvi, ha estat el factor determinant.

El primer tinent d´alcalde és Francisco Javier Perellón (PSC); la segona tinent d´alcalde, Anna Pallerols (JxP); la tercera, M. del Carmen González (PSC); i la quarta, Josep Maria Rosell (JxP). Sandra Bernad serà membre de les juntes de govern però no tindrà tinència d´alcaldia.

La reorganització és conseqüència de la moció de censura que fa una setmana va prosperar i que va provocar el relleu al govern municipal. ERC, partit que tenia l´alcaldia amb Jordi Madrid, ha quedat relegat a l´oposició, i el que era el seu soci, el grup de Junts x Piera, ha passat a comandar la corporació. Ho fa amb el PSC i AED, que fins ara havien estat partits a l´oposició. En el cas de la regidora Sandra Bernad, fins i tot es va desautoritzar per la direcció de la seva formació, que no volia que pactés amb els polítics de Junts.

El nou equip de govern ha decidit rebaixar les retribucions de l´alcaldia i de la primera tinència d´alcaldia el 10 % respecte de les quantitats aprovades en el ple del 3 de juliol del 2019. Les juntes de govern estaran formades per l´alcalde, els quatre tinents d´alcalde i la regidora Bernad.

Josep Llopart també serà regidor d´Empresa i Ocupació, i Participació; Francisco Perellón durà Obres i Urbanisme, i Gestió Interna; Anna Pallerols, Gent Gran, Cultura i Tradicions, i Pobles; Carmen González portarà Atenció a les persones, Joventut, i Igualtat de gènere i LGTBI; Josep Maria Rosell serà el regidor d´Educació, Seguretat, Turisme, Fires, i Noves tecnologies; José Miguel Ramírez, regidor de Medi Ambient, Transport, i Jordi Pau Cardús serà regidor d´Esports, Comerç, Hisenda i Comunicació; i Montserrat Porras Rodríguez, regidora de Barris, Festes i Sanitat i Benestar Animal.