L´alcalde d´Igualada es presenta a a les primàries territorials del Partit Demòcrata, que aquesta setmana farà les assemblees per vegueries i les votacions per comarques que elaborar les llistes de cara a les eleccions del 14F. han d´escollir les persones que conformaran la candidatura del partit a les eleccions del 14F. Durant l´anunci que va fer ahir, Castells va explicar que la candidata del Partit Demòcrata a la presidència de la Generalitat, Àngels Chacón, li va demanar personalment que fes equip amb ella a les llistes del Parlament, cosa a la qual «no m´hi vaig poder negar». «El 2011 vaig ser jo qui li vaig demanar a l´Àngels [Chacón] que m´acompanyes a les llistes municipals a Igualada, i ara ha estat ella qui m´ho ha demanat a mi».

L´alcalde d´Igualada va explicat que en aquestes properes eleccions al Parlament, el Partit Demòcrata vol posar un fort accent en la gestió i per aquest motiu pretén incorporar a les seves llistes un nombre important d´alcaldes acostumats a gestionar el territori i a conèixer de ben a prop quines són les seves necessitats i la dels seus ciutadans, evitant així les disfuncions que actualment es produeixen entre aquests i el Govern de la Generalitat.

Castells va recordar que «la gestió de la pandèmia ens va posar als alcaldes a primera línia de la greu emergència i de la crisi social i econòmica, i vam poder demostrar la capacitat de reacció i presa de decisions en tot moment. L´Aliança per la Conca va ser una mostra de lideratge dels alcaldes que els ciutadans van reconèixer i agrair».

Castells, sabedor de la necessitat de la formació de reforçar el gen independentista del PDeCAT, va explicar que «el Partit Demòcrata se sent hereu del 9N i de l´1Oct, i que el seu compromís amb la independència del país segueix intacte, però sense utopies, fent el que calgui en cada moment per superar la greu situació que estem patint i per tornar a ser aquell país fort, creador d´oportunitats i del benestar social que tots ens mereixem». Va reclamar «un govern fort, que governi, amb les idees clares del que ha de fer i com ho ha de fer i conscient que si cal arribar a acords politics per aconseguir millores pel país hi arribarà.