Jaume Casañas, el President del Partit Demòcrata a la Vegueria del Penedès, ha definit l'acord de la seva formació amb el govern espanyol pels pressupostos de l'Estat com a "necessari i profitós i que millora la repercussió del pressupost a les comarques del Penedès". Casañas ha reivindicat la voluntat del Partit Demòcrata per tal d'arribar a acords en benefici del territori, com el fet que l'acord assolit pel Partit Demòcrata inclou dotacions pressupostàries importants per la instal·lació d'un aïllament acústic al Vendrell (tram ferroviari) de 300.000€ i el finançament de l'activitat del Centre de Simulació de la Salut 4D Heath de 200.000€, que permetran millores en dos temes claus com són les infraestructures i la recerca.

En el mateix sentit, Casañas ha anunciat que la seva formació està «a sobre d'inversions importants per al territori com enllaç de la C15 (eix diagonal) amb l'A2, també l'enllaç a l'extrem sud del mateix eix diagonal amb l'autopista AP7, i l'enllaç ferroviari de Cervera-Igualada-Martorell, "inversions claus per la vegueria", segons Casñas. "que suposaran una connexió pel desenvolupament econòmic i social de les nostres comarques".

Marc Castells, alcalde d'Igualada, va explicar que "mallgrat que aquests no són els pressupostos que ens agradarien, són millors que els vigents del 2018. I és evident que el traspàs de Rodalies, entre altres, són millores per al territori". I entre d'altres, ha destacat els 200.000 que es podran destinar al centre de simulació en salut 4DHealth d'Igualada.

"Qui pensa que per pactar els pressupostos renunciem a la independència s'equivoca, però el Partit Demòcrata tenim clar que per aconseguir un país independent, s'ha de construir el país i això passa perquè mentre paguem els impostos a Madrid, aquests recursos també repercuteixin al nostre territori", va afegir Castells.