La conseller de Salut, la igualadina Alba Vergés, es veu amb «ganes de continuar en un nou projecte de govern» i no li faria res de ser altra vegada la titular del departament que ara lidera si el nou president del govern li ho demanés. Vergés, que serà la número 6 de la llista d´ERC per Barcelona que encapçala Pere Aragonès, va presentar ahir les línies fonamentals del programa republicà per a les eleccions del 14 de febrer . Vergés va estar acompanyada telemàticament per David Alquézar, alcalde de Sant Martí de Tous, que anirà al número 25 de la llista per Barcelona, i de Bàrbara Ortuño, alcaldessa del Bruc, que anirà al lloc 71.

Els republicans, com va dir Vergés, tenen l´objectiu de mostrar-se com el partit que està al costat de les persones i ho vol fer «demostrant que som útils». Vergés va recitar diferents intervencions del govern en aquest àmbit, entre les quals una millora de la situació econòmica de l´Hospital d´Igualada, increment de possibilitats de disposar de més UCI i un reforç de professionals sanitaris en l´àmbit de la medicina primària.

ERC ha fet una anàlisi de les mancances de la comarca i bona part se centre els les infrastructures i la mobilitat de la capital de l´Anoia i els seu entorn. Els republicans recuperen la idea de fer el tren gran, una línia de tren transversal de Catalunya, ràpid i que tingués parada a Igualada de camí a Barcelona. I Alquézar va apuntar ahir que per afrontar una inversió d´aquest volum potser el podria comptar amb els fons de recuperació europeus. Assegura l´alcalde, que comptar amb aquests diners no pot ser avui una certesa, però «s´ha d´estar al cals per aprofitar les oportunitats».

ERC també demana millores a l´A-2 per reduir la sinistralitat, i amb la mateixa idea intervenir a la carretera B-224. Voldrien fer el tercer carril de la C-15 d´Igualada a la costa i donar més utilitat a l´aeròdrom d´Igualada-Òdena.