L'Audiència de Barcelona ha condemnat a 22 anys de presó a Jesús C. G. per agredir sexualment de forma continuada a dos interns de l'hospital psiquiàtric Sagrat Cor de Martorell. Tots ells tenen trastorns mentals o algun tipus de discapacitat.

Els fets van tenir lloc entre l'agost i el setembre del 2018 quan tot just feia un mes que l'acusat acabava de complir 12 anys de presó per delictes sexuals. El condemnat pateix un trastorn mental lleuger amb impulsos associats a una parafília de tipus pedòfil.

Segons la sentència, l'home va col·locar un filferro a la porta de la seva habitació perquè no es pogués tancar. Així, aprofitava els moments de menys vigilància per sortir de l'habitació i introduir-se a les habitacions de les víctimes per agredir-les sexualments. A més, els va amenaçar de mort si ho explicaven. En el moment dels fets, una de les víctimes tenia 19 anys i estava incapacitat totalment ja que patia retard mental i psicosi. El processat el va agredir sexualment en dues ocasions, amb un tercer intent. A més, el va cremar amb una cigarreta i li va donar un cop de puny, amb amenaces de mort per evitar que ho expliqués. També el va obligar a escriure escrits assegurant que ell havia consentit, i la víctima els va fer per por. La segona víctima és un altre home, amb trastorn de la personalitat i autisme. El va agredir sexualment i li va fer tocaments en un total de tres ocasions.

Per aquests fets, l'Audiència ha condemnat Jesús C. G. a 11 anys de presó per dos delictes continuats d'agressió sexual, amb l'agreujant de reincidència i l'atenuant d'alteració mental. També s'haurà d'indemnitzar a cada víctima amb 60.000 euros. En aquest cas el tribunal ha dictaminat que l'hospital i el Servei Català de la Salut en són responsables civils subsidiari i l'asseguradora haurà d'abonar els diners.