El pressupost d'Igualada s'aprovaran segons les previsions: Junts x Igualada ha fet la proposta, el grup d'Igualada Som-hi (socialistes i comuns) ha negociat esmentes i, a canvi, votarà a favor de la proposta de l'alcalde Marc Castells. És la relació de pacte no escrit que mantenen els dos grups des de l'inici del mandat. La mateixa relació, però en aquesta a través de pactes de govern, que els grups de Junts tenen al Consell comarcal de l'Anoia, a Vilanova, Masquefa i Piera.

Jordi Cuadras, cap del grup municipal d'Igualada Som-hi, ha explicat que «després de diverses setmanes de negociacions, Igualada Som-hi ha aconseguit incorporar un seguit de mesures al Pressupost per l'any 2021 d'Igualada amb polítiques que se centren en donar una resposta social i econòmica a la crisi provocada per la pandèmia de la Covid-19».

Cuadras destaca la capacitat d'acord que al seu parer requereix «el moment que vivim». I assegura que la seva formació condicionarà prop d'un 25% del pressupost de l'Ajuntament en inversions per al proper any , el que suposen inversions de gairebé 2 milions d'euros.

Cuadras, que a diferència dels altres grups ha pogut negociar amb Castells, es mostra sorpès pel fet que, segons ha explicat, hagi estat l'únic grup de l'oposició que hagi pogut introduir esmenes. ERC i Poble Actiu s'han queixat dels pressupostos, i en el cas dels republicans, també de no haver estar escoltats tot i haver fet propostes. Cuadras afirma que «tots els grups hem fet valoracions públiques, però nosaltres des del primer moment vam elaborar un document per escrit amb les mesures que crèiem que eren imprescindibles que el Pressupost i que vam fer arribar al govern pels canals que toca».

Igualada Som-hi diu que ha aconseguit que el pressupost incorpori la creació d'una targeta de consum local per aquest col·lectiu de persones. Es crearà aquesta targeta que anirà directament a beneficiar el petit comerç i, alhora, facilitar que les persones sense feina tinguin un import contundent per a fer compres a la ciutat.

I en l'àmbit de l'habitatge, el pressupost 2021 incorporarà una partida per iniciar la construcció dels pisos d'habitatge públic municipal, de lloguer assequible, que es construiran al carrer de Sant Carles, 54, darrere del Mercat Municipal.