El Consell Nacional del Partit Demòcrata de Catalunya (PDECat) ha aprovat aquest dimecres amb un 93% de vots favorables les llistes electorals que la formació presentarà a les eleccions al Parlament del 14 de febrer del 2021. La candidata a la presidència de la Generalitat, Àngels Chacón, s'eEnvolta de persones de l'estructura del partit i posa al número 3 a l'alcalde d'Igualada, Marc Castells. Es coneixien els noms d'Àngels Chacón i Joana Ortega i aquest dimecres s'ha sabut que Castells seria el número 3, el primer dels alcaldes que se suma a un projecte amb una alta influència de les territorials del partit.

La candidata del Bages i presidenta de la formació a la comarca, Ivet Castaño, anirà al número 8, i el seu homònim i alcalde de Gironella, David Font, al número 10. El representant del Moianès, Àlex Mur, ocupa el lloc 27.

Àngels Chacón va fer un agraïment a les 175 persones que formen part de les llistes, i especialment a Jaume Dulsat, alcalde de Lloret i cap de llista de Girona; Marc Arza, regidor de Reus i cap de llista per Tarragona; Marc Solsona, alcalde de Mollerussa i cap de llista de Lleida, i Joana Ortega, exvicepresidenta del Govern i número dos de la llista.

Chacón ha reivindicat la figura de l'expresident Artur Mas en el desè aniversari de la seva primera investidura. "Probablement hagi sigut un associat de mèrit del PDeCAT el governant que de manera més clara ha liderat el pas del nacionalisme català cap a l'independentisme", ha afirmat la candidata.

La cap de llista del PDECat també ha vaticinat que la formació "tindrà grup propi i serà clau en la governabilitat del país" i en aquest sentit ha reivindicat el paper de "partit central" dels postconvergents.

Chacón i Ortega aniran acompanyades a la llista per Barcelona de Marc Castells, Lluís Font, Mireia Canals i Pere Regull com a números 3, 4, 5 i 6. Tanquen la llista l'alcaldessa de Calella Montserrat Candini, l'expresident del Parlament Joan Rigol i l'exconseller Andreu Mas Colell.

A la llista per Girona, Jaume Dulsat està acompanyat per Jordi Masquef i Dolors Costa als números 2 i 3, i tanca la llista l'exalcalde de Ripoll i exdiputat al Parlament Eudald Casadesús.

La llista per Tarragona l'encapçala Marc Arza i la tanca Carles Pellicer, amb Carles Luz i Irene Mallol com a números dos i tres.

Finalment, la llista de Lleida encapçalada per Marc Solsona té Joan Carrera i Montse Macià als números dos i tres, i la tanca l'exconseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació del Govern Jordi Ciuraneta