El Consell Nacional del Partit Demòcrata de Catalunya (PDECat) va aprovar dimecres, amb un 93% de vots favorables, les llistes electorals que la formació presentarà a les eleccions al Parlament del 14 de febrer del 2021. La candidata a la presidència de la Generalitat, Àngels Chacón, s'envolta de persones de l'estructura del partit i posa al número 3 a l'alcalde d'Igualada, Marc Castells.

Es coneixien els noms d'Àngels Chacón i Joana Ortega i ara s'ha sabut que Castells serà el número 3, el primer dels alcaldes que se suma a un projecte amb una alta influència de les territorials del partit.

La candidata del Bages i presidenta de la formació a la comarca, Ivet Castaño, anirà al número 8, i el seu homònim al Berguedà i alcalde de Gironella, David Font, al número 10. El representant del Moianès, Àlex Mur, ocuparà el lloc 27.

Àngels Chacón va fer dimecres, en el marc del Consell Nacional, un agraïment a les 175 persones que formen part de les llistes, i especialment a Jaume Dulsat, alcalde de Lloret i cap de llista de Girona; Marc Arza, regidor de Reus i cap de llista per Tarragona; Marc Solsona, alcalde de Mollerussa i cap de llista de Lleida, i Joana Ortega, exvicepresidenta del Govern i número dos de la llista.

Chacón va reivindicar la figura de l'expresident Artur Mas en el desè aniversari de la seva primera investidura. «Probablement hagi sigut un associat de mèrit del PDeCAT el governant que de manera més clara ha liderat el pas del nacionalisme català cap a l'independentisme», ha afirmat la candidata.

La cap de llista del PDECat també va vaticinar que la formació «tindrà grup propi i serà clau en la governabilitat del país» després del 14-F.