La festa dels Reis d'Orient d'Igualada ha començat aquest dilluns amb la tradicional arribada del Patge Faruk al pavelló de les Comes. Aquest any, però, ha calgut una reserva anticipada d'entrades per poder assistir a l'acte on el Patge Faruk s'adreça a la mainada d'Igualada i només s'ha celebrat en un dels dos poliesportius, a diferència d'altres anys. Segons la Comissió Cavalcada Reis d'Igualada, l'aforament limitat era de 300 persones per cada torn i en la reserva d'entrades, que es podia fer des del dia 24 de desembre, es van esgotar totes les entrades en les tres franges horàries, una a les 17 h, la segona a les 18.30 h i l'última a les 20 h. Per tant, almenys 900 persones han pogut rebre el Patge Faruk.

Després d'haver mantingut diverses reunions tant amb l'Ajuntament, la Conselleria de Cultura i el Procicat, la Comissió Cavalcada Reis d'Igualada va establir el format en què es desenvoluparan aquest any tots els actes de la festa dels Reis d'Orient. En el cas de l'arribada del Patge Faruk, s'ha seguit la normativa vigent per mantenir la distància establerta en el Pla de represa de les Arts escèniques del Govern de la Generalitat (07/2020). Per tal d'accedir a Les Comes, recinte on s'ha celebrat l'acte, hi havia tres punts d'accés diferents i tres sortides, on els participants havien d'utilitzar gel hidroalcohòlic i prendre's la temperatura. Dins el pavelló, els assistents també s'han dividit en tres zones, una a baix la pista i una a cada banda de les graderies on se separaven per nuclis familiars.

L'espectacle no ha comptat amb el festival infantil del principi, però l'emissari dels Reis d'Orient va poder veure com grans i petits esperaven la seva arribada, un moment que també va ser protagonitzat per la seva cançó: "Benvingut, Patge Faruk". Un cop allà el patge va fer un discurs en què va donar les gràcies per la rebuda i va explicar alguns dels valors que havien de seguir tots els infants per rebre els regals per Nadal. El Patge Faruk també ha comunicat als infants que "el dia 5 de gener els Reis d'Orient vindran a Igualada" i ha tranquil·litzat als nens i nenes explicant que tot i que aquest any no podran fer com els altres anys i els patges no podran pujar a les cases, "no heu de patir ni amoïnar-vos, perquè amb la seva gran màgia faran que els vostres regals apareguin a casa vostra, encara que no hagin pujat". Per tant, tal com ha comunicat el Comissari dels Reis d'Orient, aquest any tots els nens i nenes d'Igualada podran seguir la Cavalcada tradicional i la rebuda de les autoritats locals per dues plataformes: o bé pel Canal Taronja, o bé pel canal de YouTube dels Reis d'Igualada, els mateixos canals on es va emetre, també, el parlament del Patge Faruk d'aquest dilluns en directe.

Un cop va haver acabat el parlament, el Patge Faruk acompanyat dels seus ajudants no van baixar fins a la pista per parlar amb els nens i nenes abans de marxar, com cada any, però ho van poder fer des del seu lloc. Els infants van poder comunicar-se telepàticament amb se Magestat durant uns minuts en el qual es va viure un moment de silenci imperial.

Finalment, com cada any, el Patge Faruk rebrà les cartes dels infants. No obstant això, aquest any el lliurament no tindrà lloc al Teatre Municipal de l'Ateneu, sinó als 9 punts de recollida que s'hauran instal·lat a: Plaça Castells, Plaça de Cal Font, Plaça del Rei (Arxiu), CAP Anoia estació, Parc del Trànsit, Ronda de Fàtima, Passeig. Av. Països Catalans, Passatge entre carrer de Les Comes i Comarca, i Sagrada Família. L'horari de recollida s'iniciarà a les 10.30 h del matí i acabarà a les 14.00 h de la tarda. I si per algun motiu algun nen o nena no es pogués desplaçar al punt del lliurament de la carta, també la podrà fer arribar per correu a l'adreça: carta@reisdigualada.cat.