Les obres de l'enllaç a la Ronda Sud començaran l'estiu que ve, tindran un cost de 13,5 milions d'euros i es preveu que el període d'execució sigui de 18 mesos. El departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat la licitació de les obres del projecte, que abasta tres termes municipals: Igualada, Vilanova del Camí i Santa Margarida de Montbui.

Es tracta d'una intervenció que comportarà una important transformació de la part sud de la ciutat, que inclourà una construcció d'un pont sobre el riu Anoia amb forma d'espina, que connectarà amb la ronda del Rec.

El nou accés que es construirà captarà al voltant de 6.000 vehicles diaris, un fet que permetrà descongestionar altres accessos que actualment queden saturats en determinades franges horàries.

El projecte afecta els termes municipals d'Igualada, Vilanova del Camí i Santa Margarida de Montbui. L'enllaç estarà format per dues rotondes i un vial d'un quilòmetre. En concret, aquest vial tindrà dos carrils, un per cada sentit, de 3,5 metres d'amplada.