Piera ha iniciat una campanya per al control de les colònies de gats per tal d'evitar-ne la proliferació. La campanya planteja l'esterilització d'animals i té el suport de persones voluntàries.

Fonts de l'equip de govern han explicat que «controlar les colònies de gats als municipis permet evitar la seva sobrepoblació i afavoreix una millor convivència entre persones i animals». Amb aquest argument, l'Ajuntament de Piera «ha iniciat una campanya de control basada en el sistema CER (Captura, Esterilització i Retorn) que ja s'ha demostrat eficaç en altres poblacions», segons han explicat les mateixes fonts.

L'actuació, que es desenvolupa amb el suport de les persones voluntàries que treballen habitualment en la cura d'aquestes colònies, se centra així en la captura dels animals, que, un cop esterilitzats, són retornats al seu entorn.

El govern local ha indicat als veïns que el Departament de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya recomana que només alimentin els gats les persones voluntàries que tenen el permís municipal per fer-ho.

I si hi ha veïns que també volen alimentar aquests gats caldria que es posin en contacte amb l'Ajuntament de Piera.