Les dues dues noies que des de fa mesos ocupen una casa de quatre germans amb discapacitat intel·lectual de Piera i que fins ara s'han negat a marxar-ne hauran de sortir-ne finalment per ordre judicial, segons ha avançat l'emissora Rac1 i ha confirmat Regió7. Segons la informació avançada per aquest mitjà, l'Audiència de Barcelona ha donat la raó a la família i ha rebutjat els recursos que les dues noies ocupes havien presentat contra la sentència que les obligava a abandonar de la casa. Una resolució a la que ha tingut accés Rac1 i que, afirma, ja és ferma, per la qual cosa ara les noies tenen uns dies per marxar-ne.

Fonts de la fundació Som Capaços, que té la tutela dels quatre germans, han explicat a Regió7, que de moment les noies continuen a l'immoble i que estan a l'espera que es fixi una data per al desallotjament.

Quan es va conèixer el cas, el passat mes de novembre, fonts de l'Ajuntament de Piera van explicar a Regió7 que des de la fundació Som Capaços, que té la tutela dels quatre germans, van contactar-hi un cop s'havia iniciat el procés judicial. Des de l'ajuntament explicaven que els podien oferir un procés de mediació cosa que es va descartar pel fet que el cas ja estigués davant la justícia, que ara ha arribat al seu final.

Segons la sentència que ara es referma, les noies sabien que aquella casa era propietat de quatre germans amb discapacitat intel·lectual. De fet, abans de denunciar-les, la Fundació Som Capaços, que ara té la tutela dels germans, els van explicar que la casa era propietat dels germans i els van demanar que marxessin.

La jutgessa va donar per bones les explicacions de la fundació, perquè, deia, no li havien donat cap altra versió dels fets. De fet, assenyalava que les noies que ocupen la casa no van voler declarar al judici, mentre que els seus advocats en van demanar l'absolució.

La sentència subratllava que no tenia cap informació de la situació econòmica de les condemnades. Per tant, no sabia si estaven en situació vulnerable. Els serveis socials de Piera tampoc en tenien constància.

La jutgessa considerava que amb una setmana hi havia prou temps perquè les noies poguessin trobar un altre lloc on viure, però no van marxar. Van presentar un recurs d'apel·lació a l'Audiència de Barcelona, que és el que ara ha quedat resolt.

Els fets es remunten a ara fa un any quan els pares dels quatre germans van morir i els van deixar en herència un pis i una casa. Els problemes van començar quan van voler vendre la casa i es va adonar que estava ocupada per dues noies. La fundació assegura que va demanar a les noies que marxessin abans de denunciar-les però que aquestes no ho van fer, malgrat saber que els propietaris eren quatre germans amb discapacitat.