27 de gener de 2021
27.01.2021
Regió7

L'Hospital Universitari d'Igualada supera les 200 morts per covid des de l'inici de la pandèmia

En els darrers 7 dies han mort 12 persones per covid i es manté alta la pressió a l'UCI

27.01.2021 | 13:19
Treballs de seguiment de pacients a l'Hospital Universitari d'Igualada

La xifra de persones que han perdut la vida a l'Hospital Universitari d'Igualada (HUI) arran del brot de covid ja supera les 200 persones, 202 després de les 12 morts que s'han produït en els darrers 7 dies de pandèmia. En el conjunt de la comarca de l'Anoia ja hi ha 579 difunts sobre una població de 120.738 persones.

Les dades que ofereix cada dimecres la direcció de l'HUI indiquen que hi ha un notable descens pel que fa als ingressos per covid, que han passat de 62 a 38 en la darrera setmana. És una dada que està d'acord amb la tendència general d'estabilització de la pandèmia que es viu a Catalunya. Però fruit de les setmanes precedents, amb una alta propagació del virus, ara encara hi ha molt tensió a l'UCI. El centre ha hagut d'habilitat llits d'UCI extres, per sobre dels 10 que té concedits per l'ICS. De fet, durant la setmana, l'ocupació per casos de covid ha estat entre 11 i 12 pacients, tot i que aquest dimecres la xifra s'ha rebaixat a 9.

Amb la situació d'aquest dimecres, l'HUI té un 81,8% de la capacitat de l'UCI dedicada a covid, amb 9 d'11 llits que ha disposat. Hi ha dues persones que també requereixen ingrés a l'UCI per patologies diferents a la contaminació pel virus. En el conjunt del centre hi ha gairebé un 40% de llits dedicats a malalts covid (un 39,2%). El número de casos confirmar ha pujat en 43 persones (també menys que la setmana anterior). Amb aquesta situació, el centre manté una activitat quirúrgica condicionada per les necessitats de professionals i espais per atendre la pandèmia. Es manté l'activitat a Consultes Externes i proves diagnòstiques, però s'han retallat alguns horaris d'agenda del metge perquè aquest pugui atendre la resta de necessitats. Per altra banda, el CAP que gestiona el mateix hospital està estable pel que fa a detecció de casos.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook