28 de gener de 2021
28.01.2021
Regió7

L'Hospital d'Igualada supera les 200 morts d'infectats per covid

En l'última setmana han mort 12 persones al centre sanitari, però ha baixat la pressió a urgències

27.01.2021 | 22:57
Personal sanitari revisant la situació del dia a l'HUI

La xifra de persones que han perdut la vida a l'Hospital Universitari d'Igualada (HUI) arran del brot de covid ja supera les 200 persones, 202 després de les 12 morts que s'han produït en els darrers 7 dies de pandèmia. En el conjunt de la comarca de l'Anoia ja hi ha 579 difunts sobre una població de 120.738 persones.

Les dades que ofereix cada dimecres la direcció de l'HUI indiquen que hi ha un notable descens pel que fa als ingressos per covid, que han passat de 62 a 38 en la darrera setmana. És una dada que està d'acord amb la tendència general d'estabilització de la pandèmia que es viu a Catalunya. Però fruit de les setmanes precedents, amb una alta propagació del virus, ara encara hi ha molt tensió a l'UCI. El centre ha hagut d'habilitat llits d'UCI extres, per sobre dels 10 que té concedits per l'ICS. De fet, durant la setmana, l'ocupació per casos de covid ha estat entre 11 i 12 pacients, tot i que aquest dimecres la xifra s'ha rebaixat a 9.

Amb la situació d'aquest dimecres, l'HUI té un 81,8% de la capacitat de l'UCI dedicada a covid, amb 9 d'11 llits que ha disposat oupats. Hi ha dues persones que també requereixen ingrés a l'UCI per patologies diferents a la contaminació pel virus. En el conjunt del centre hi ha gairebé un 40% de llits dedicats a malalts covid (un 39,2%). El número de casos confirmar ha pujat en 43 persones (també menys que la setmana anterior). Amb aquesta situació, el centre manté una activitat quirúrgica condicionada per les necessitats de professionals i espais per atendre la pandèmia. Es manté l'activitat a Consultes Externes i proves diagnòstiques, però condicionada.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook