Agents dels Mossos d'Esquadra de la Unitat de Seguretat Ciutadana de la comissaria de Martorell van detenir un home de nacionalitat marroquina, de 20 anys i veí d'Esparreguera, com a presumpte autor de 16 delictes de robatori amb força a interior de domicili i set robatoris amb violència i intimidació, tres robatoris a interior de vehicle i un delicte d'apropiació indeguda. La detenció es va fer el diumenge 24 de gener, segons van fer públic ahir fonts del cos.

La investigació es va iniciar a final de desembre quan es va tenir coneixement d'un seguit de robatoris amb força a domicilis i algun d'ells amb violència, sempre en horari nocturn, tots a Esparraguera. Així mateix, en aquestes mateixes dates, un home havia comès tres robatoris amb violència i intimidació amb l'objectiu d'endur-se les pertinences i els vehicles de les seves víctimes quan aquestes anaven o sortien de treballar al municipi.

Els investigadors van comprovar que el modus operandi, la descripció de l'autor i l'objectiu principal que cercava en tots els robatoris eren els mateixos, motiu pel qual van establir la hipòtesi que l'autor era la mateixa persona i que residia a Esparreguera. La persona en qüestió accedia a l'interior dels domicilis entre la 1 i les 6 de la matinada trencant el vidre d'una finestra, i no mostrava cap inconvenient que els residents es trobessin a l'interior dormint. Fins i tot es va enfrontar a alguna de les víctimes, físicament i verbalment, i li va arribar a exhibir un ganivet de grans dimensions i una arma de foc. El seu objectiu era principalment endur-se joies, telèfons mòbils, diners en efectiu i vehicles amb claus.

Realitzades multitud de gestions d'investigació es va poder fer un perfil del presumpte autor dels fets. El 24 de gener, després de cometre el darrer robatori amb força a l'interior d'un domicili, agents participants en el dispositiu especial van aconseguir localitzar-lo, tot i que el lladre, en veure les dotacions policials, va fugir a gran velocitat fins que, finalment, va abandonar el vehicle en un camí proper al bosc, al municipi de Collbató, i va fugir corrent. Al seu interior, els agents van localitzar una arma i un ganivet de grans dimensions. La mateixa matinada, poca estona després, el lladre va cometre quatre robatoris més en cases de Collbató, en un cas amb violència i intimidació.

Finalment, gràcies a l'avís dels veïns, es va iniciar una recerca de la persona pels voltants, on, després de resistir-se activament i exhibint un ganivet a les mans, els agents van aconseguir detenir-lo. Durant l'escorcoll del domicili del detingut, els agents van localitzar documentació personal d'alguna de les víctimes, aparells d'electrònica, diners en efectiu, claus de vehicles i una motxilla preparada amb elements per cometre robatoris amb força dins de domicilis.

L'arrestat va passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar el seu ingrés a presó.