El ple de l'Ajuntament de Piera ha aprovat una moció per adherir-se al Pacte de Teguise, un moviment que promou el desenvolupament de polítiques per a promoure el benestar animal. Es tracta d'una moció presentada pels grups municipals PSC, Junts per Piera i Ara és Demà, que actualment formen govern. En el document es denuncia el maltractament animal i totes aquelles conductes que poden afectar el benestar d'aquests éssers vius.

Un dels objectius del pacte és instar les administracions estatal i autonòmica a modificar el Codi Penal per a endurir les penes, millorar les lleis i els codis de conducta i crear un marc normatiu que sigui eficient per a prevenir i donar resposta als actes de crueltat cap als animals.

També es demanen més recursos per als ajuntaments per poder desenvolupar polítiques de benestar animal que permetin tenir una convivència responsable de persones i animals i realitzar campanyes de sensibilització per evitar el maltractament i l'abandonament i per fomentar l'adopció i la salut animal.

La moció va ser presentada pel govern però també va rebre el suport dels altres partits de l'oposició.