El pla sobre drogues i altres comportaments de risc, El Cabalbaix, torna a reprendre l'activitat a Esparreguera. El programa tracta d'oferir activitats preventives sobre drogues i abusos de tecnologies, adreçades tant a l'alumnat com a les famílies. Les primeres intervencions ja es van començar a fer el mes de gener a l'escola Pau Vila amb sessions preventives dirigides als grups de 5è i 6è de primària. També s'han fet xerrades adreçades a les famílies.A més, aquest febrer s'iniciaran els tallers sobre drogues i comportaments de risc amb els alumnes d'ESO i 1r de batxillerat de l'IES El Cairat. El pla Cabalbaix és una iniciativa dels municipis d'Esparreguera, Abrera, Olesa de Montserrat i Sant Esteve Sesrovires que pretén donar una resposta estructurada al fenomen de les drogodependències i treballa des de la prevenció, l'atenció, la reinserció i la investigació en consum de drogues i altres addiccions.

El Cabalbaix ofereix diferents accions preventives sobre drogues i socioaddiccions en diferents àmbits, entre ells l'educatiu. A Esparreguera ja van començar a treballar el curs passat per oferir tallers i sessions informatives amb les famílies dels centres, però l'emergència sanitària va impedir poder desenvolupar les accions previstes.

A l'escola Pau Vila, el mes de gener es van fer dues sessions preventives amb cada grup de 5è i 6è de primària en relació amb els usos de les pantalles i les seves aplicacions. «En aquestes sessions es treballa quins són els aparells que fan servir més, quant de temps hi dediquen, aplicacions que utilitzen, què deixen de fer quan estan davant de la pantalla, quines aplicacions són les més utilitzades», segons explica la directora tècnica de Cabalbaix, Mireia Luna.