La voluntat de tenir una millor mobilitat amb criteris de sostenibilitat a Igualada és l'argument que fan servir els convocants d'una bicicletada que té lloc avui a les 11.30 h. L'acció és organitzada per Igualada pel Clima (Fridays for Future Igualada), per Ciclistes Urbans d'Igualada i per Igualada Ciutat Bici. El punt de trobada de la convocatòria és el pàrquing de l'escola Dolors Martí i Badia.

Una de les propostes que es fan és millorar i incrementar els carrils bici que hi ha a la ciutat d'Igualada. I entre aquestes millores hi ha la de no tenir talls, poder fer recorreguts que no quedin interromputs, i fer més zones de pàrquing per a bicicletes. També reclamen que es garanteixin rutes bàsiques, com pot ser entre escoles i centres esportius, mercats, entre el nord i el sud. Els organitzadors voldrien aconseguir que la capital de l'Anoia fos un model en temes de sostenibilitat.

Igualada pel Clima, Ciclistes Urbans d'Igualada i Igualada Ciutat Bici destaquen entre els beneficis de la mobilitat en bicicleta, a peu o en transport públic una millor qualitat de salut per als ciutadans, una reducció dels nivells de CO2 a la ciutat i també una reducció de la contaminació acústi- ca. La convocatòria d'avui correspon al mes de febrer. Els col·lectius que organitzen l'activitat en convoquen una cada mes. Aquesta activitat està oberta a tothom qui hi vulgui participar. En l'acció es tindran en compte les mesures covid.