El Consell Comarcal de l'Anoia ha donat inici al programa Treball i Formació línia Dona, donant feina a cinc dones que fins ara estaven en situació d'atur, amb contractes de dotze mesos. Totes cinc s'integraran en el nou programa Rehabilitació i conservació de les zones verdes i entorns naturals, impulsat per l'ens comarcal i que es desenvoluparà als municipis de Masquefa, Els Hostalets de Pierola, Vallbona d'Anoia, La Llacuna i Els Prats de Rei.

Mitjançant aquesta iniciatives, rehabilitaran i promocionaran espais verds de la comarca, contribuint a integrar les fronteres urbanes i periurbanes, millorant la visió de l'entorn urbà i facilitant les interconnexions dels elements físic, rural i natural, aconseguint un entorn més humà i habitable. Així mateix, permetrà realçar els equipaments, les zones verdes i naturals, potenciant el manteniment i el respecte dels ecosistemes existents. A més, també faran tasques de recuperació i preservació de zones d'interès turístic i natural.

Aquest programa és una política activa d'ocupació adreçada a un col·lectiu especialment vulnerable, com és el de les dones, amb una especial afectació pel que fa a l'actual crisi econòmica i social derivada de l'emergència sanitària. Els seus objectius principals són millorar l'ocupabilitat i facilitar la inserció laboral de les persones participants.

El vicepresident primer del Consell Comarcal, Jordi Cuadras, va destacar que «amb iniciatives com aquesta, intensifiquem les accions que ajuden a millorar l'ocupabilitat d'aquells col·lectius que presenten més dificultats. Recordem que a l'Anoia l'atur femení representa prop d'un 60% de les persones sense feina».

Aquesta actuació està subvencionada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya.