Capellades celebrarà. el segon diumenge de Quaresma. com és habitual, el seu mercat figueter. Enguany, però, condicionat per les restriccions de les mesures que s'apliquen per la pandèmia de covid. El 28 de febrer hi haurà merca, però en un format diferent. El mercat reforçarà els aspectes culturals en detriment de la fira pròpiament dita.

Fonts municipals han explicat que tenint en compte que «actualment la normativa impedeix la celebració de fires s'ha hagut de buscar un nou format adaptat a les circumstàncies». Entre l'oferta cultural, la plaça Catalunya acollirà un espectacle de la companyia El Pot Petit, amb reserva d'entrades prèvia.

La nit abans, dissabte, al Teatre La Lliga es podrà gaudir de la bona música en directe amb la presentació de «Fang i núvols», primer treball de Magalí Sare i Manel Fortià. Arrels jazzístiques que combinaran veu i contrabaix en un repertori de cançons tradicionals catalanes i iberoamericanes i dues cançons pròpies, fetes a partir de poesies. També aquest darrer cap s'ambientaran diferents espais amb diorames i ninos Playmòbil.

El dissabte 27 s'inaugurarà al Mirador del Museu Molí Paperer una exposició, organitzada pels Amics de les Arts i l'Ajuntament de Capellades, amb obres premiades al llarg de les 30 edicions del Concurs de Pintura Ràpida Joan Campoy. Capellades manté la cita del calendari, però evidentment, amb una alteració substancial.