L'edifici projectat per al nou campus de salut d'Igualada tindrà forma d'ela, ocuparà una superfície de 3.507 m2 i està pensat per poder acollir fins a 500 alumnes. La forma de la construcció li atorga dues façanes, alineades als carrers. A la façana nord hi haurà l'entrada principal, que serà pel Passeig Verdaguer, i la façana oest, amb entrada secundària, serà al carrer Cardenal Vives. El campus, com la resta d'oferta universitària de la ciutat, el gestionarà la Universitat de Lleida. La proposta és obra de l'arquitecte municipal d'Igualada, Carles Crespo.

En la presentació del projecte, l'alcalde Marc Castells ha exposat l'interès per poder fer medicina a Igualada en un futur, de la mà de la Universitat de Lleida. Castells assegura que comparteixen l'objectiu.

La distribució de les plantes respons a les necessitats recollides en el pla funcional. A la planta baixa hi haurà la recepció i els espais de suport i espais comuns, com la biblioteca; a les plantes primera i segona hi haurà l'aulari i sales d'estudi, i a la planta tercera hi haurà una part també d'aulari i una part destinada a laboratori i a sales de professors. En aquests moments, a Igualada s'oferta un grau d'infermeria i un doble grau de nutrició i fisioteràpia.

L'Ajuntament d'Igualada disposa, des d'aquesta setmana, del projecte executiu per a la construcció del campus. La inversió és de 6 milions d'euros (2 a càrrec de la Generalitat, 2 a càrrec de la Diputació de Barcelona i 2 a càrrec de l'Ajuntament).

Carlota Carner, tinenta d'alcalde d'Igualada, ha indicat que el 16 de març es preveu que es faci la licitació del projecte, que s'adjudicarà el 29 de juny. Les obres començaran el setembre d'aquest mateix any, amb un termini previst de tretze mesos.

L'alcalde, Marc Castells, ha destacat que «estem treballant des del 2011 per convertir Igualada en una ciutat universitària i ha esmentat actuacions que ja s'han dut a terme, com la posada en marxa del centre de simulació 4DHealth, com a embrió d'un projecte vinculat a l'àmbit de la salut; la càtedra L'A3 Leather Innovation Center; la inauguració del campus universitari al Pla de la Massa; l'ampliació dels graus universitaris que s'ofereixen a la ciutat de la mà de la Universitat de Lleida i l'acreditació de l'Hospital d'Igualada com a hospital universitari.