La Unió Empresarial de l'Anoia ha detectat que els autònomes de la comarca tenen un alt grau de descontentament davant la falta de mesures per minimitzar l'impacte de la crisi en aquests professionals. Reclamen la rebaixa d'impostos, una carència de la quota corresponent d'autònoms, o haver-la fet proporcional a la facturació obtinguda. Consideren que amb aquestes mesures se'ls hauria donat marge de maniobra i molts no s'haurien donat de baixa. Aquest malestar va quedar palès en una reunió que han mantingut els responsables de la Unió Empresarial de l'Anoia (UEA) amb aquest sector.

Fonts dels empresaris de la UEA han indicat que «els professionals es lamenten de la incertesa que els provoca el no saber què passarà amb la declaració de la renda i les ajudes rebudes, una situació de desconeixement i incomoditat compartida pels assessors i gestors de la comarca».

I també indica que les ajudes que l'administració ha destinat durant aquest darrer any de pandèmia han estat ben rebudes pels autònoms», però afegeix que «han estat insuficients i mal gestionades».

Els autònoms, segons fonts de la UEA, van coincidir a destacar que «no hi ha altra solució per seguir endavant que tenint un mínim d'activitat» i «insisteixen que les ajudes i les mesures haurien d'anar enfocades a que la roda segueixi girant».