La Regidoria d'Esports de l'Ajuntament d'Esparreguera ha posat en marxa tres circuits de rutes saludables dins el nucli urbà amb l'objectiu de fomentar l'activitat física a l'aire lliure. Ho ha fet amb la instal·lació, aquesta setmana passada, de dos panells informatius a l'exterior de la piscina municipal Can Pasqual i el pavelló municipal El Castell, que senyalitzen les diferents rutes i ofereixen consells i recomanacions per a una pràctica esportiva saludable.

La iniciativa s'emmarca dins el Pla d'Activitat Física, Esport i Salut (PAFES), a la qual l'Ajuntament d'Esparreguera es va adherir l'any 2010. L'estrena dels nous circuits de passejades urbanes coincideix amb la posada en marxa de la iniciativa Caminar és salut, un programa de sortides a caminar organitzat pel Servei d'Esports de l'Ajuntament i adreçat a les persones usuàries de Can Pasqual.

Els nous circuits de rutes saludables d'Esparreguera dibuixen tres traçats diferents en diferents zones del nucli urbà: una al barri de La Plana, una altra que uneix el Barri Font i El Castell, i una tercera que voreja el Centre Vila i Can Comelles. En tots tres casos els circuits han estat dissenyats pel tècnic d'Esports de l'Ajuntament d'Esparreguera, Toni Font, i el professor d'Educació Física Xa- vier Martín, que han tingut en compte la combinació de pendents positius, terreny pla i trams de baixades per mantenir la intensitat i l'equilibri durant l'exercici físic. La finalitat dels nous circuits de passejades urbanes és el foment de l'activitat física per contribuir així en la millora de la salut de la població.

Els panells informatius s'han col·locat a l'exterior de la piscina municipal Can Pasqual i al pavelló municipal El Castell, per ser punts estratègics.