L'Ajuntament d'Igualada distribuirà targetes de prepagaments amb una càrrega de 100 euros entre les persones de la ciutat en situació d'atur i que figurin com a demandants d'ocupació. Les persones que rebin la targeta podran efectuar despeses entre els comerços que s'han adherit a la campanya fins assolir l'import indicat. La iniciativa s'inclou en el marc de les actuacions de dinamització del comerç.

La campanya d'adhesió dels comerços es va iniciar a final de gener i romandrà activa fins al 26 de febrer. S'hi pot adherir el comerç minorista i el sector de la restauració, emplenant la sol·licitud que hi ha disponible al portal de tràmits de l'Ajuntament, o presencialment demanant cita prèvia. Els requisits per a l'obtenció de la targeta són estar empadronats a Igualada, amb una antiguitat mínima des del 31 de gener del 2021, i trobar-se en situació d'atur i en situació de demandant d'ocupació no ocupat al Servei d'Ocupació de Catalunya des d'abans del dia 1 de febrer del 2021.

Per als comerços, bars i restaurants adherits, participar en la campanya no suposarà cap gestió extra. Les targetes de prepagament tenen el mateix funcionament que les bancàries, amb l'únic condicionant que només funcionen amb els terminals de pagament dels comerços adherits.

El projecte finalitzarà una vegada s'hagin repartit totes les targetes de prepagament i hagin estat utilitzades pels seus beneficiaris. En total, tant per als sectors del comerç i restauració com per al col·lectiu de demandants de feina no ocupats suposarà un impacte econòmic de més de 250.000 euros.