La candidatura municipal Poble Actiu va explicar ahir que després de la renúncia d'Eva Pedraza a continuar com a regidora del seu grup, la rellevarà Pau Ortínez, número 3 de la llista electoral en les passades eleccions. Ortínez prendrà possessió com a regidor en el següent ple del mes de març. Pedraza va deixar el càrrec posant sobre la taula les diferències polítiques i denunciant maneres de fer «que també són violència».

Ortínez és un jove enginyer que ha liderat en els darrers anys la plataforma l'Aigua es vida (fins a principis del 2018), que tenia com a objectiu la remunicipalització del servei de distribució de l'aigua en aquelles poblacions on es gestiona a través d'empreses privades.

En un comunicat, Poble Actiu diu que té «absolut respecte» amb la seva decisió de Pedraza i li va un agraïment públic per la feina feta durant cinc anys i mig en els que ha estat regidora. Al mateix temps, però, també explica que «l'assemblearisme ha fet aflorar diferències sobre l'estratègia política i la dinàmica interna, fet que és lògic i habitual en aquesta forma d'organització, que seguirem reivindicant. La crítica interna és necessària», conclou el document.