L'Ajuntament d'Igualada ha ampliat la seva flota de vehicles elèctrics amb la incorporació de dos turismes Renault Zoe i dues furgonetes Nissan e-NV-200. El regidors de Sostenibilitat, Miquel Vives, ha explicat que la mesura s'ha adoptat a partir de la necessitat de nous vehicles per a la Brigada Municipal, atès l'envelliment de la flota, i del compromís en la lluita contra el canvi climàtic i la millora ambiental. L'adquisició és a l'hora un canvi, una substitució de vehicles de combustió., que ja havien superat la desena d'anys. De la flota de vehicles municipals, fins ara ja hi havia tres cotxes i tres motos elèctrics.

Els nous vehicles són 100% elèctrics, uns amb una alta autonomia de fins a 500 quilòmetres. I porten vinilat un logotip que acredita que es tracta d'un vehicle elèctric considerat d'emissió 0. En la mateixa operació, es donen de baixa sis vehicles amb motor de combustió de més de deu anys d'antiguitat. L'Ajuntament considera que hi haurà un estalvi en reparacions, ITV i assegurances, a més de la millora mediambiental que suposa el consum d'energia elèctrica en el lloc de combustible fòssil, sobretot pel que fa a emissions dins de la mateixa ciutat.

Beneficis del cotxe elèctric

El regidor Miquel Vives ha recordat que el 2016, l'Ajuntament va comprar els dos primers vehicles elèctrics, 2 furgonetes Nissan e-NV200. Posteriorment es va incorporar una Renault Kangoo Z.E i a principis del 2018 es van adquirir 3 motocicletes elèctriques Torrot Muvi L3. Ara, la flota s'augmenta amb les Renault Zoe, que tenen una autonomia de 500 quilòmetres, i els Nissan e-NV200, vehicles molt adaptats a la feina de la Brigada Municipal.

El regidor Vives ha destacat que el govern de la ciutat (Junts x Cat) aposta fermament pel vehicle elèctric, atesos els seus beneficis mediambientals i de mobilitat urbana, fet que afegeix uns beneficis potencials molt importants per a la ciutat i per als seus habitants.

Vives ha afegit que «la promoció d'aquesta tecnologia ens conduirà cap a una societat més eficient, mediambientalment més neta i sostenible, i tècnicament capdavantera en un món globalitzat com l'actual».