Les dades del número de casos d'infectats de covid-19 a l'Hospital Universitari d'Igualada milloren setmana rere setmana, però, en canvi, el nivell d'ingressats a l'UCI ha tornat a complicar-se en els darrers set dies. Es venia d'una setmana en què el nivell d'ocupació de llits UCI per a malalts covid havia estat entre el 70 i el 80 de la dotació estable (entre 7 i 8 llits), però en els darrers set dies ha calgut tornar a situar la unitat per sobre de la seva capacitat.

Una major incidència a l'UCI indica una presència més important de casos en què la vida del pacient està en joc, i, per tant, durant el últims set dies també hi ha hagut un increment de mortalitat. S'ha passat de 2 la setmana anterior, a 4, aquesta última.

La majoria de dies de la setmana, l'ocupació a l'UCI de l'Hospital Universitari d'Igualada ha estat entre 10 i 11 llits per a covid, però hi ha hagut alguna punta de fins a 13 llits dedicats a malalts amb patologia molt severa arran de la infecció. Per tant, l'ocupació de l'UCI ha estat del 100% i en alguns moments per sobre. El dia 21 de febrer es van habilitar tots els llits UCI del centre, per atendre 13 malalts de covid i un que no estava afectat pel virus. A més a més se'n van preparar dos més per si durant el dia hi havia noves necessitats.

D'aquí neix la preocupació que expressen els metges dels hospitals catalans en el moment actual de la pandèmia. El retrocés de casos és necessari perquè l'ocupació en els espais per al tractament de malalts crítics és encara molt alta, i haver d'atendre més pacients amb aquestes característiques posaria en perill el sistema. La situació de l'Hospital Universitari d'Igualada és també la que es viu al conjunt dels hospitals del país. Pel que al nombre total d'ingressats a l'Hospital per infecció del virus, l'ocupació era, dimecres, del 21,2%, 35 malalts de covid de 165 llits disposats.