L'Ajuntament d'Esparreguera incorporarà una nova línia d'ajuts econòmics per a la participació dels infants i joves a les activitats d'estiu organitzades per entitats municipals o pel mateix consistori. Les bases d'aquestes subvencions, que es portaran a aprovació al proper ple municipal, inclouen també el finançament de les activitats complementàries dels casals d'estiu, com són l'acollida i el menjador.

La finalitat d'aquestes ajudes és facilitar l'accés a la realització d'activitats extraescolars durant l'estiu a nens, nenes i joves d'entre 3 i 18 anys, i evitar que ningú en quedi exclòs per motius econòmics o de caire social. Els ajuts són per a empadronats a Esparreguera i que la unitat de convivència de la persona sol·licitant tingui uns ingressos no superiors a tres vegades i mitja l'Índex de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC) vigent. El pressupost total d'aquesta línia de subvencions serà de 20.000 euros i l'import màxim que es concedirà serà de 300 euros per infant.

Les activitats subvencionables han de realitzar-se a Esparreguera i han d'estar organitzades per AMPA o AFA dels centres educatius i societats cooperatives d'ensenyament del municipi, entitats i clubs esportius, entitats de lleure, empreses o el mateix Ajuntament. L'ajuda, destinada a persones amb recursos insuficients, inclou tant els mateixos Casals d'Estiu com les seves activitats complementàries.