Les persones en situació d'atur ja poden demanar, durant tot aquest mes de març, la Targeta de Compra Local. Així ho ha anunciat el grup que Igualada Som-hi (PSC - Comuns - Igualada Oberta), que ho ha explicat com una victòria del grup davant el govern d'Igualada.

Es tracta d'unes targetes de crèdit de 100 euros que serviran per comprar als comerços adherits a la iniciativa. Per a preservar l'anonimat de l'usuari i evitar estigmes, les targetes tindran la mateixa estètica i funcionament que una targeta de crèdit convencional.

Ho poden sol·licitar tots els aturats i que estiguin donats d'alta al SOC des de, com a mínim, abans del dia 1 de febrer del 2021. També han d'estar empadronats a Igualada, amb una antiguitat mínima del 31 de gener del 2021. La sol·licitud de la Targeta es pot fer per via telemàtica a tràmits.igualada.cat/Ciutadania o presencialment a l'Oficina d'Atenció Ciutadana del mateix Ajuntament, amb cita prèvia. El termini per fer la sol·licitud acaba el divendres 26 de març. El portaveu del Grup, Jordi Caudras, explica que l'atur ha crescut en unes 600 persones en l'últim any de pandèmia (ara hi ha 2.848 sense feina.