L'Ajuntament d'Esparreguera ha engegat una campanya de sensibilització, emmarcada en els actes del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, que porta per lema "Diposita aquí el teu masclisme". Aquesta iniciativa, promoguda per l'Institut Català de les Dones, amb la col·laboració dels consistoris, consisteix en fer visible en les papereres públiques aquest lema i, per això, s'enganxaran un miler d'adhesius a aquests elements del mobiliari urbà de tot el municipi.

Aquesta setmana s'han començat a enganxar a les papereres del nucli urbà i dels barris d'Esparreguera, així com a les dels edificis i seus municipals, uns adhesius liles amb el lema "iposita aquí el teu masclisme. La regidora d'Igualtat i Diversitat, Sara Gómez, ha explicat que «aquesta campanya de sensibilització pretén reconèixer el masclisme i desmuntar-lo llençant-lo simbòlicament a la paperera» i ha subratllat que «el fet d'identificar-lo és important perquè no podem lluitar contra una ideologia si no és reconeguda».

La campanya està impulsada per l'Institut Català de les Dones i vol fer visible aquesta realitat per a poder aconseguir la igualtat efectiva i desemmascarar les desigualtats socials, polítiques, econòmiques i jurídiques vers les dones.

Els actes commemoratius també inclouen la il·luminació del campanar d'Esparreguera de color lila i una acció visual a totes les seus municipals, on es col·locarà una cadira del mateix color per a visibilitzar el compromís amb la igualtat de gènere.

A més, per commemorar el 8 de març, dilluns a la Ràdio Municipal hi haurà una programació especial que començarà a les 10.20 del matí amb una entrevista a Ainhoa Díaz Tarragó, advocada laboralista especialitzada en temes de gènere i, seguidament, a les 10.40h, la tècnica en Gestió Documental de l'Ajuntament d'Esparreguera, Rosa Maria Codina Companys, parlarà sobre "Les dones i el treball de les dones al municipi: visió històrica". A les 12.10h es farà una tertúlia femenina sobre el món del treball: passat, present i futur i la programació clourà a les 12.50h amb una entrevista a la regidora d'Igualtat i Diversitat. i lectura del manifest.